Van Heeckeren Hotel Ameland

ACTIVITEITEN VOOR KINDEREN OP AMELAND

7X DE LEUKSTE ACTIVITEITEN OM TE DOEN MET KIDS

Ameland is een prachtig eiland dat veel te bieden heeft voor gezinnen met kinderen. En, het strand is natuurlijk al een speeltuin op zich! Er is genoeg te doen voor jong en oud. Hieronder hebben we een aantal leuke activiteiten en accommodaties op een rijtje gezet die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen tijdens een bezoek aan Ameland. 

Activiteiten

1. Vaar mee met de zeehondenboot
Een bezoek aan Ameland is niet compleet zonder een tochtje met de robbenboot. Deze unieke ervaring biedt de kans om de Waddenzee van dichtbij te bewonderen en de vele dieren die er leven te zien, waaronder de zeehonden. De robbenboottochten op Ameland worden geleid door ervaren gidsen die veel weten over de dieren en de natuur in de Waddenzee. Tijdens de tocht kun je genieten van het prachtige uitzicht en de frisse zeelucht terwijl je leert over de verschillende soorten dieren die je ziet. De meeste robbenboottochten duren ongeveer een uur en brengen je naar een van de vele zeehondenkolonies op het eiland. Hier kun je de zeehonden in hun natuurlijke omgeving bewonderen terwijl ze zich in de zon opladen of zwemmen in de zee.

2. Bezoek het natuurmuseum
Het Natuurmuseum op Ameland is een unieke bezienswaardigheid die gewijd is aan de natuur van het eiland en de Waddenzee. Het museum biedt een interessante en leerzame ervaring voor bezoekers van alle leeftijden.

Het museum bevat een grote verzameling aan fauna en flora van de Waddenzee, waaronder zeehonden, vogels, schelpen, en meer. Er zijn interactieve tentoonstellingen waar bezoekers kunnen leren over de dieren en planten van de Waddenzee. Het Natuurmuseum is een geweldige plek voor gezinnen met kinderen, aangezien er veel educatieve activiteiten en interactieve elementen zijn. Er zijn ook rondleidingen beschikbaar voor groepen en scholen. Bezoekers krijgen zo een goed beeld van de unieke natuur op Ameland en de Waddenzee.

3. Vuurtoren beklimmen
Een bezoek aan de vuurtoren op Ameland is een geweldige activiteit voor gezinnen met kinderen. Het biedt een prachtig uitzicht over het eiland en de Waddenzee, en het is een unieke ervaring voor de kinderen.

Eenmaal boven aangekomen, biedt de vuurtoren een adembenemend uitzicht over het eiland en de zee. Kinderen kunnen leren over hoe de vuurtoren wordt gebruikt als navigatie-instrument.

Het is een geweldige manier om de unieke natuur van Ameland te verkennen en tegelijkertijd iets te leren over de geschiedenis van het eiland. Het is zeker een activiteit die gezinnen met kinderen niet mogen missen tijdens hun bezoek aan Ameland.

4. Bezoek het maritiem museum
Nog zo’n unieke ervaring voor het hele gezin. Navigeer door het maritiem centrum en door de tijd aan de hand van sterren, kompas en kustlijnen. Neem deel aan een heuse reddingsactie, beleef de tijd van weleer in de oude commissiekamer en wees getuige van bijzondere (kapiteins)verhalen.

Ook vind je hier de uitvalsbasis van de paardenreddingboot. Ongeveer veertien maal per jaar worden er demonstraties gehouden die starten bij het centrum. Tien paarden trekken met veel geweld de reddingboot naar zee. Wie het nog nooit gezien heeft moet het beslist meebeleven. De lancering vindt plaats op het strand ten Zuidwesten van Hollum. is beleven en ervaren voor iedereen!

5. Ga paardrijden!
Gek op paardrijden? Maak dan een mooie strandrit met een van de paarden van Rijstal De Blinkert of Rijstal Le Cheval. Je kunt hier ook een wandelpony huren!  

6. Fietsen en Wandelen
Ameland is een echt fietseiland en beschikt over 100 kilometer aan fietspad. Huur een tandem een verken het eiland op de Fiets. Verken de dorpjes, bezoek natuurgebied ’t Oerd en fiets over de schelpenpaadjes. 

Ga je liever wandelen? Bij het Natuurcentrum Ameland is een uitdagend en spannend blote voeten pad te vinden. Hier ontdek je op blote voeten de diverse ondergronden die je op Ameland kunt vinden. Voel het zand, de schelpen, het bospad en het grind. Onderweg kom je allerlei leuke uitdagingen tegen.

7. Klimmen bij Outdoor Ameland
Klimmen, boogschieten, paintballen; kortom, vermaak voor jong en oud! Je kunt het kleine spul dus rustig aan middagje loslaten in het klimbos van Outdoor Ameland. Enne, ouders mogen ook gerust even het klimrek in hoor! Blijf je liever met beide benen op de grond? Dan kun je ook een heerlijke cappuccino of een wijntje scoren bij de bar.Overnachten

Van Heeckeren Hotel en Van Heeckeren Apartments
Overnachten met kids is heel geschikt bij Van Heeckeren Hotel in het centrum van Nes of bij onze appartementen

Van Heeckeren Hotel vind je midden in het centrum van Nes, maar ook om de hoek van strand, bossen en leuke activiteiten. Naast hotelkamers zijn er ook appartementen, verspreid over het hele eiland. Ga voor bruisend Nes, authentiek Hollum of familievriendelijk Buren. Wil je meer informatie over de appartementen? Klik hier!

EN | DE