Van Heeckeren Hotel Ameland

WAT TE DOEN OP AMELAND BIJ MINDER MOOI WEER?

5X LEUKE ACTIVITEITEN BIJ SLECHT WEER

Ameland staat bekend om haar zonovergoten stranden en adembenemende natuur. Maar zelfs als de weergoden besluiten dat ze een regendans willen doen, is er nog steeds heel veel te beleven op dit mooie eiland. Ontdek de leuke activiteiten die je kunt ondernemen met slecht weer op Ameland.

1. Bezoek het Natuurmuseum Ameland
Een regenachtige dag is het perfecte excuus om meer te leren over de natuur van Ameland. Bezoek het Natuurmuseum en ga op een educatieve reis door de flora en fauna van het eiland. Bewonder de prachtige schelpencollectie en kom alles te weten over de lokale vogelsoorten en zeedieren.

2. Duik in de Geschiedenis bij Nobels Nostalgisch Museum
Voor de geschiedenisfanaten onder ons is Nobels Nostalgisch Museum een must-visit, zelfs als de regen met bakken uit de hemel komt vallen. Dit museum neemt je mee terug in de tijd met een indrukwekkende collectie antieke voorwerpen, foto’s en verhalen die de rijke geschiedenis van Ameland tot leven brengen.

3. Daag Vrienden en Familie Uit voor Indoor Midgetgolf
Breng een bezoek aan de indoor midgetgolfbaan van Ameland, waar je met vrienden en familie kunt genieten van een leuk potje minigolf. De kleurrijke banen en de competitieve sfeer zorgen voor vermaak voor alle leeftijden, en het is de perfecte manier om een regenachtige dag door te brengen.

4. Warm je op bij Van Heeckeren Grandcafé
Na een dag vol avontuurlijke binnenactiviteiten, is het hoog tijd voor wat troost in de vorm van lekker eten en drinken. Terrassen bij Van Heeckeren is de ideale plek om op te warmen en te genieten van een heerlijke maaltijd. Proef lokale specialiteiten en geniet van de ontspannen sfeer

5. Ontdek Gezellige Dorpjes
Ameland heeft charmante dorpjes die perfect zijn om te verkennen bij minder goed weer. Ga op een ontdekkingsreis door Nes, Hollum, Ballum en Buren. Verken leuke boetiekjes, geniet van lokale lekkernijen in sfeervolle cafés, en verwonder je over de gastvrijheid van de eilandbewoners.

Ameland is niet alleen een bestemming voor zonnige dagen op het strand. Zelfs bij slecht weer valt er nog genoeg te beleven. Dus, laat die paraplu niet je humeur bederven, en maak het beste van je tijd op dit prachtige eiland. Of het nu regent of de zon schijnt, Ameland heeft voor ieder wat wils. 

EN | DE